susurrus

Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου αναλαμβάνει η ομάδα susurrus, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που σχηματίστηκε ειδικά για αυτόν τον σκοπό. Τα μέλη της ομάδας susurrus design whisperers, προέρχονται από διαφορετικά ελληνικά δημιουργικά γραφεία με πολυετή πείρα στην υλοποίηση παρόμοιων έργων. Η σύσταση της ομάδας αποτελεί μια ιδιωτική πρωτοβουλία με αντικειμενικό στόχο την ανάδειξη του ελληνικού design στο εξωτερικό αλλά και την Ελλάδα.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ

Για την επίτευξη των στόχων του project Crisis χρειαστήκαμε την πολύτιμη βοήθεια φίλων που από την πρώτη στιγμή την πρόσφεραν απλόχερα. Για την πολύτιμη βοήθεια τους, θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε θερμά που μετέτρεψαν τον σκοπό μας σε ένα συναρπαστικό ταξίδι. Από ένα απλό τηλέφωνο έως την κατασκευή του site μας η συνεισφορά τους ήταν πολύτιμη. Τους ευχαριστούμε θερμά.

ΧΑΡΗΣ ΤΖΑΝΝΗΣ

Coordinator, founder

www.asprimera.com

Ο Χάρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε ειδικός εφαρμογών με πολυμέσα [Αθήνα, 1993] με μεταπτυχιακό στην οργάνωση διαδραστικών ψηφιακών εφαρμογών [Παρίσι, 2001]. Δραστηριοποιείται από το 1996 στον τομέα των Νέων Μέσων με ιδιαίτερη αγάπη στο Internet. Εργάστηκε στα τμήματα πολυμέσων των εταιρειών Νοοτροπία ΕΠΕ, Cybernauts and Cybernots και Exodus ΑΕ σχεδιάζοντας πλήθος διαδραστικών εφαρμογών. Εμπνευστής και δημιουργός της asprimera design studio, σήμερα δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής και διαχείρισης περιεχομένου για ψηφιακές πλατφόρμες στους τομείς της γλώσσας, του τουρισμού και της γαστρονομίας, σχεδιάζοντας υπηρεσίες όπως η «Άσπρη λέξη της ημέρας», «InsideFood», «TheChefs», «YelloCities» κ.ά. Έργα του έχουν διακριθεί σε αρκετούς εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς ενώ έχει κερδίσει βραβεία όπως ΕΒΓΕ, Gourmand κ.ά.

TOP

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Marketing, founder

Ο Αριστοτέλης Μιχαηλίδης με σπουδές στο product design και product strategic development στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει εργαστεί σε διάφορες θέσεις ευθύνης σε εταιρείες στην Ελλάδα, Ευρώπη αλλά και Ασία, κυρίως στους τομείς του product/brand development. Tα τελευταία τρεισήμισι χρόνια κατέχει τη θέση του Managing Director /Executive Producer της Nomint,θεμελιώνοντας ένα από τα ποιο αναγνωρισμένα και διεθνώς πολυβραβευμένα motion design studios της Ευρώπης. Η Nomint έχει εικονοποιήσει για μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες σε Ελλάδα και Ευρώπη (Bold Ogilvy Athens,DDB,Leo Burnett, ADEL S&S,ΒΒΗ London κ.α.)και για πελάτες όπως οι Coca-cola,Google, Εθνική Τράπεζα, J2O, Alpha Bank, ΔΕΛΤΑ, οπαπ, κ.α.

TOP

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΝΘΗ

PR, media

Η Κωνσταντίνα Ανθή με σπουδές στο Architectural Graphic Design and 3D Animation υλοποίησε τις δεξιότητές της σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα. Ως κάτοχος MBA in Marketing and Management συνδύασε την φυσική της αγάπη για δημιουργία με την οργάνωση, διαχείριση, προβολή και επικοινωνία μεγάλου εύρους projects σε υψηλό επίπεδο με ιδιαίτερη έμφαση στις δημόσιες σχέσεις.

 

TOP

ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ

Art director

www.asprimera.com

Η Ελεονώρα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Σπούδασε γραφιστική στη Βακαλό (BA in Graphic Design και ΜΑ in Visual Communication & Interactive Media). Εργάστηκε σε μεγάλους εκδοτικούς οργανισμούς όπως ο Πήγασος και το τμήμα creative media της Imako Media. Από το 2007 ανήκει στη δημιουργική ομάδα της άσπρης λέξης. Κατέχει τη θέση του Art director της asprimera design studio στον τομέα των διαφημιστικών υπηρεσιών και των εκδόσεων. Έχει βραβευθεί με βραβεία ΕΒΓΕ για το σχεδιασμό ημερολογίων και βιβλίων στην Ελλάδα και βραβείο Gourmand στη Γαλλία.

TOP

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΕΡΑΚΗ

Art director

www.aeraki.gr

Η Δέσποινα Αεράκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε γραφιστική, ενώ η φωτογραφία, το web design και το 3D animation ήταν οι επόμενοι τομείς. Το 2003 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του κολλεγίου Βακαλό στην “Οπτική επικοινωνία και τα διαδραστικά μέσα” με αριστείο (University of Derby, U.K.).

Από το 1996 έχει εργαστεί ως graphic & web designer σε περιοδικά, εταιρείες πληροφορικής, διαφημιστικά γραφεία. Από το 2006 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας -ως aeraki- πάνω στην οπτική επικοινωνία.

Έχει διακριθεί µε εγχώρια και διεθνή βραβεία τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική, ενώ δουλειές της έχουν δημοσιευτεί σε βιβλία γραφιστικής και web design. Την τελευταία δεκαετία, έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ και ομαδικές εκθέσεις με έργα γραφιστικής, φωτογραφίας, 3D animation και video installation.

TOP

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΥΠΡΑΙΟΣ

Social media

www.faze.gr

Σχεδιαστής και εικονογράφος. Γεννήθηκε και σπούδασε γραφιστική στην Αθήνα. Από το 2007 έως και σήμερα έχει συνεργαστεί με διαφημιστικές εταιρίες και δημιουργικά γραφεία όπως OgilvyOne Athens, Sereal Designers, ΟΒΕΝ κ.ά. Εργάζεται σαν freelance ilustrator ως faze. Έχει διακριθεί σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς μεταξύ αυτών και στα ΕΒΓΕ, Ερμής και Young lions. Έχει διοργανώσει και συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, συνέδρια και design projects όπως το SEEAR, Terra Nueva project κ.α. Δείγματα εργασιών του έχουν δημοσιευτεί στο Computer arts, IdN magazine, vimeo stuff picks, behance motion & packaging served και σε άλλες διεθνείς και εγχώριες εκδόσεις.

TOP

ΔΑΝΑΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ

Programmer

Η Δανάη Σταματάκη αγάπησε τους υπολογιστές από μικρή ηλικία, όπου και πήρε τα πρώτα μαθήματα προγραμματισμού.

Σπούδασε στο Deree, κερδίζοντας πολλές υποτροφίες, από όπου αποφοίτησε με έπαινο με πτυχίο BSc στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Συστήματα Πληροφορικής. Συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Bournemouth, U.K., με MA σε Animation και Ψηφιακά Ειδικά Εφέ.

Εργάζεται στο χώρο του Web από το 2000, ισορροπώντας στο χάσμα ανάμεσα στο design και στο development, αρχικά στην Greek Geeks, στον ΔΟΛ και στην Graal και ως ελεύθερη επαγγελματίας από το 2005.

TOP

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Programmer

Ο Γιώργος Κώστας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθήνας με ειδικότητα στην ηλεκτρονική. Ήδη από τότε είχε ασχοληθεί με το web development και κυρίως τις γλώσσες προγραμματισμού PHP και C#. Έχει εργαστεί σε αρκετές εταιρείες ως προγραμματιστής, account και project manager για πάνω από 8 χρόνια. Από το 2010 εργάζεται ως freelancer σε διάφορα project.

TOP

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΒΥΖΑΣ

Designer

www.christrivizas.gr

Ο Χρήστος Τριβυζάς γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Αφού σπούδασε Προγραμματισμό και Ανάλυση Συστημάτων, συνέχισε τις σπουδές του στη σχολή ΑΚΤΟ (Αθηναϊκός Καλλιτεχνικός Όμιλος) όπου έλαβε το Diploma of Higher Education in Graphic Design. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 2001 αποκτώντας Master of the Arts από το Middlesex University του Λονδίνου.

Συνεργάστηκε με τον Όμιλο ΙΜΑΚΟ ως Supervisor στους τομείς Επεξεργασίας Εικόνας & Morph και στη συνέχεια εργάστηκε σε διαφημιστικές εταιρείες ως γραφίστας και Creative Director. Από το 1997-2002 διετέλεσε καθηγητής στη σχολή ΑΚΤΟ στους κλάδους 3D Animation και Sketch-Comics-Cartoon.

Tο 2003 ίδρυσε στην Αθήνα το δημιουργικό γραφείο “Chris Trivizas” το οποίο μέχρι και σήμερα έχει αποσπάσει διακρίσεις και βραβεία σε πανελλήνιους, ευρωπαϊκούς και διεθνείς διαγωνισμούς όπως ΕΒΓΕ, Red dot, Ermis Awards, Hiiibrand, ED Awards, BNA, Eulda, WOLDA και ADA.

Έργα του έχουν δημοσιευθεί από εκδοτικούς οίκους όπως Gestalten, Rockport, Taschen, Laurence King Publishing, Viction:ary, Index Books, Rotovision, Sandu Publications, Sendpoints Publishing, Designers Books, Artpower, Zeixs & Ooogo Limited, ενώ παρουσίαση του γραφείου του έχει γίνει με αφιερώματα και συνεντεύξεις στα περιοδικά +design, Adobe Magazine και Novum (World of Graphic Design).

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό +design.

TOP

ΟΛΓΑ ΣΟΥΦΛΙΑ

Consulting, curator

H Όλγα Σουφλιά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Το 2005 αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη μουσειολογία στο University of Leicester, ενώ σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Μουσειολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εργαστεί στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης του Ιδρύματος Γουλανδρή και στην Υπηρεσία Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, όπου ήταν μέλος της ομάδας που επιμελήθηκε τη μόνιμη έκθεση του Μουσείου Περιβάλλοντος στη Στυμφαλία.

Το 2008 συνεργάστηκε με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Goldfish για τη διοργάνωση της έκθεσης “Art & Nature” στη Βίλα Καζούλη, ενώ το 2010 συμμετείχε στην ίδρυση της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ArtCube και συνεργάστηκε με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του δήμου Αθηναίων για την υλοποίηση της έκθεσης “Γεώργιος Σαββάκης: Εικόνες από την παλιά Αθήνα”.

TOP

ΕΙΡΗΝΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ

Consulting

Η Ειρήνη Σφακιανάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο, Κρήτης. Αποφοίτησε από το Deree College με πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και ειδίκευση στο Marketing Management. Συνέχισε τις σπουδές της στην Αμερική στο San Diego (California) όπου πήρε MBA in International Business Administration ενώ παράλληλα εργάζονταν. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε στους τομείς Ναυτιλίας, Ανθρ. Δυναμικού, Real Estate και Τουρισμού. Τα τελευταία χρόνια είναι ελεύθερος επαγγελματίας και ασχολείται με project στον τομέα των ΑΠΕ και εξαγωγής ελληνικών προϊόντων. Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και κατανοεί Ιταλικά και Ισπανικά.

Μετέχει σε εθελοντικές ενέργειες κοινωνικού χαρακτήρα (εθελοντής στους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004, αναδασώσεις κλπ). Είναι σύμβουλος Marketing στην ΜΚΟ nosmoke.gr και ανάδοχος παιδιού με το πρόγραμμα Action Aid.

TOP