1.

Σμύρνη!

13-29 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Στις 29 Μαρτίου 2013 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη έκθεση του Crisis project με τίτλο «Crisis is a greek word». H Έκθεση φιλοξενήθηκε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Σμύρνης στην Τουρκία υπό την Αιγίδα της Σχολής Καλών Τεχνών και Design και το Τμήμα Οπτικής Επικοινωνίας.

Ευχαριστούμε θερμά τους: κυρίους Ender Bulgun, Dean, Faculty of Fine Arts and Design (FFAD), Osman Demirbas, Vice-Dean FFAD και την κυρία Fulya Ertem Baskaya, Head VCD, FFAD.

Πολύτιμοι συνεργάτες για την πραγματοποίηση της Έκθεσης ήταν: Marina Emmanouil, Lecturer, Visual Communication Design Department (FFAD), Jörn Fröhlich, Lecturer, Fashion Department (FFAD), Eser Sivri, IT Technician (FFAD), Artun E. Özgüner, Research Assistant (FFAD), Elif Tekcan, Research Assistant (FFAD), Hakan Tuncel, Studio Supervisor, Faculty of Communication (FC), Alper Gedik, Lecturer (FC).

Η λήξη της έκθεσης έγινε με τη διοργάνωση μιας ημερίδας που πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας με τίτλο “Crisis and Design” παρουσιάστηκαν, από ελληνικής πλευράς, θέματα σχετικά με την κρίση και το design, ενώ Τούρκοι σχεδιαστές παρουσίασαν έργα σχετικά με τον τίτλο της Έκθεσης. Είναι αρκετά εντυπωσιακό το γεγονός πως οι Τούρκοι σχεδιαστές μελέτησαν σε βάθος την ελληνική κρίση και παρουσίασαν μια αξιόλογη δουλειά για την ελληνική κρίση από την οπτική πλευρά ενός «ξένου».

Το έργο του Τούρκου σχεδιαστή που επιλέχθηκε, θα ενταχθεί στην κεντρική έκθεση και θα ταξιδέψει στους επόμενους σταθμούς της, ενώ λόγω της αξιόλογης δουλειάς που έγινε δόθηκαν επίσης δύο βραβεία στο δεύτερο και τρίτο έργο.