2.

Σόφια!

21 Ιουνίου - 07 Ιουλίου 2013

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η δεύτερη έκθεση του Crisis project με τίτλο «Crisis is a greek word» ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 7 Ιουλίου 2013. H Έκθεση φιλοξενήθηκε στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Σόφιας SAMCA [Sofia Arsenal - Museum for Contemporary Art] στο πλαίσιο της Sofia Design Week.

Πολύτιμοι συνεργάτες για την πραγματοποίηση της Έκθεσης ήταν η πολιτιστική πλατφόρμα Edno και κυρίως η κυρία Boiana Gjaurova συντονίστρια της δράσης.

Η Έκθεση λειτούργησε από την 21η Ιουνίου και για 16 ημέρες ενώ τα επίσημα εγκαίνια της έγιναν στις 25 Ιουνίου. Την Έκθεση παρακολούθησε πλήθος κόσμου κυρίως η κοινότητα των Βουλγάρων σχεδιαστών και ανθρώπων της Τέχνης.

Επίσης, με αφορμή την Έκθεση διοργανώθηκε τοπικός διαγωνισμός με θέμα Crisis is a Greek word. Ο διαγωνισμός διήρκεσε ένα μήνα από τις 15 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου με τη συμμετοχή Βουλγάρων σχεδιαστών και δημιουργικών γραφείων. Στόχος του διαγωνισμού ήταν η οπτική επικοινωνία και έκφραση των σχεδιαστών με αφορμή την ελληνική κρίση μέσω της δημιουργίας ενός έργου. Όπως και στην Τουρκία, είναι αρκετά εντυπωσιακό το γεγονός πως οι Βούλγαροι σχεδιαστές μελέτησαν την κρίση και παρουσίασαν τις δικές τους απόψεις για την ελληνική κρίση από την οπτική πλευρά ενός «ξένου».

Νικήτρια του διαγωνισμού ήταν η κυρία Teodora Baharova από το Plovdiv. Το έργο της δημιουργού που επιλέχθηκε, θα ενταχθεί στην κεντρική έκθεση και θα ταξιδέψει στους επόμενους σταθμούς της.