5.

Σακραμέντο!

28 Οκτ. 2015 - 31 Μαρτίου 2016

ΠΟΛΗ

Το Σακραμέντο είναι η πρωτεύουσα της αμερικανικής πολιτείας της Καλιφόρνιας. Είναι χτισμένο στο σημείο στο οποίο ενώνονται οι ποταμοί Σακραμέντο και Αμέρικαν, στο βόρειο κομμάτι του Σέντραλ Βάλεϊ της Καλιφόρνιας.

Με πληθυσμό 485.000 το 2015 είναι η έκτη μεγαλύτερη πόλη της Καλιφόρνιας. Η πόλη είναι το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της μητροπολιτικής περιοχής του Σακραμέντο, η οποία περιλαμβάνει 7 κομητείες με συνολικό πληθυσμό  2.527.123.

Η μητροπολιτική περιοχή του Σακραμέντο είναι η τέταρτη μεγαλύτερη στην Καλιφόρνια μετά τη μητροπολιτική περιοχή του Λος ΆντζελεςΣαν Φρανσίσκο και Σαν Ντιέγκο.

Η πόλη αναπτύχθηκε αρχικά γύρω από το οχυρό Σούτερ, το οποίο χτίστηκε το 1839. Η πόλη άκμασε κατά το πυρετό του χρυσού στην Καλιφόρνια και είχε το ρόλο διαμετακομιστικού, εμπορικού και αγροτικού κέντρου, ενώ ήταν τερματικός σταθμός για σιδηροδρομικές, ακτοπλοϊκές και αμαξιτές οδούς.

Το 1850 έλαβε το χαρακτηρισμό πόλης, με αποτέλεσμα να γίνει η πρώτη πόλη της Καλιφόρνιας. Το 1879 ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα της Καλιφόρνιας. Η περιοχή του Σακραμέντο, επειδή βρίσκεται στη συμβολή δύο ποταμών έχει πληγεί αρκετές φορές από πλημμύρες.